30.04.2024.

Edukativnim aktivnostima obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

IMG 5028


Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je edukativnim aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe. U Koprivnici su obilježavanje ovog važnog dana podržali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek te ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu KKŽ Zlatica Kučko-Gudelj.

Podršku današnjem događaju dali su i ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Melita Birčić sa suradnicama, ravnateljica Društva Crvenog križa KKŽ Adela Sočev i predstavnica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Danijela Čošić.  

IMG 5009

Djelatnici Zavoda javnosti su predstavili opremu i aktivnosti hitne medicinske službe, s naglaskom na postupak osnovnih mjera održavanja života.

Župan je predstavnicima Zavoda zahvalio na kvalitetnoj i predanoj brizi za građane u životnim ugrozama, dodavši kako njihova stručnost te ljudski odnos prema pacijentima građanima pružaju osjećaj sigurnosti i zaštite. Podsjetio je kako Županija mnogo ulaže u zdravstveni sustav obnovom infrastrukture te nabavom vozila i opreme, a posebnu brigu u dijelu hitne medicine  potvrđuje činjenica da u sva tri županijska grada djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime je Županija omogućila ujednačenu pokrivenost medicinskim uslugama na čitavom području Koprivničko-križevačke županije.

IMG 5062

Nacionalni dan hitne medicinske službe na prijedlog Vlade Republike Hrvatske proglasio je Hrvatski sabor 2013. godine kako bi se ukazalo na važnost i specifičnost hitne medicinske službe, dala podrška pružateljima hitnog medicinskog zbrinjavanja i potaknulo građane da ispravnim postupcima pozivanja hitne medicinske službe i pružanja prve pomoći do dolaska medicinskih timova doprinesu boljem zdravstvenom ishodu unesrećenog ili oboljelog građanina.

Svim djelatnicima hitne medicinske službe u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Odjelu hitne medicine u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica još jednom zahvaljujemo na požrtvovnosti te želimo uspješan rad i što manje intervencija, uz iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe!

Služba ureda župana

Pročitano 393 puta