129. redovna skupština DVD-a Rasinja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja održalo je prošlog vikenda 129. redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio njen predsjednik Davor Tetec.

U Izvješćima predsjednika i zapovjednika Društva Zvonimira Frančića istaknut je rad i zalaganje članova Društva koji su pridonijeli uređenju novoizgrađenih garažnih prostora, ali i rezultati osvojeni na županijskom natjecanju vatrogasaca prošle godine. Na Skupštini je istaknuta dobra suradnja s Koprivničko-križevačkom županijom, Županijskom vatrogasnom zajednicom, Javnom postrojbom Grada Koprivnice, Osnovnom školom „Andrije Palmovića“ u Rasinji te tvrtkom Šimunić promet, a uručena je i posebna zahvala i priznanje načelniku Općine Rasinja Danimiru Kolmanu jer je pomogao nabaviti auto cisternu.

image3Čestitke članovima Društva na njihovom uspješnom radu uputio je i Stjepan Behin, županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja te istaknuo kako vatrogasci pored gašenja požara imaju veliku ulogu i u poplavama što su članovi Društva pokazali u istočnoj Slavoniji 2014. godine.

Na kraju Skupštine podijeljena su mnogobrojna priznanja, diplome za vatrogasno usavršavanje, odlikovanja i zahvalnice članovima Društva te spomenice za uspješni rad od kojih je svakako najvažnije istaknuti spomenicu za sedamdeset godina rada koja je dodijeljena je Dragutinu Hadelanu.

Skupštini su prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić sa suradnicima, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko–križevačke županije Ivan Matosović sa zapovjednikom Zvonimirom Habijanom, velečasni Damir Tito Šmintić, inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar, vatrogasci iz PGD Hajdoše iz Republike Slovenije, predstavnici Javnih vatrogasnih postrojbi iz Grada Koprivnice i Grada Križevaca, predstavnik tvrtke Vatropromet iz Zagreba kao i mnogobrojni predstavnici iz 36 prijateljskih društava i vatrogasnih zajednica.

Služba ureda župana