Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije, u utorak, 27. veljače u hotelu „Kalnik“ u Križevcima održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša,  sportskih ekipa i sportskih djelatnika Koprivničko – križevačke županije u 2017. godini.

Na samom početku, okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, kazavši kako je zaprimljeno 80 prijedloga  u 16 sportskih kategorija.

To govori u prilog tome da su naše sportašice, sportaši, sportske ekipe i sportski djelatnici i u 2017. godini ostvarili izuzetno visoke i kvalitetne rezultate na domaćim natjecanjima, ali i europskim i svjetskim prvenstvima. Zahvaljujem Županiji i jedinicama lokalne samouprave koji kroz financiranje programa javnih potreba u sportu stvaraju uvjete za financiranje naših sportskih klubova i postizanje ovakvih rezultata. No, to je samo dio ulaganja, obzirom da se financira i izgradnja sportskih dvorana i njihovo održavanje, kao i ostala infrastruktura koja je potrebna sportašima.“, istaknuo je predsjednik Lovković, ujedno uputivši čestitke onima koji će primiti priznanja.

Župan Darko Koren također je uputio čestitke sportašima i kazao kako ga vesele njihovi uspjesi, dodavši kako je sport „jedna od važnih sastavnica svakog društva i zajednice, pa tako i Koprivničko-križevačke županije“.

Ponovno svjedočimo odličnim rezultatima naših sportaša u godini koja je iza nas, a ovaj put domaćinstvo manifestacije pripalo je Križevcima, koji su dali brojne sjajne sportaše, među kojima moram istaknuti peterostrukog olimpijca Branka Zorka, tajnika naše Zajednice sportova. Još jednom čestitam sportašima na entuzijazmu i marljivom radu koji stoji iza njihovih rezultata te im želim mnogo uspjeha i u vremenu koje je pred nama, kako bi se sljedeće godine okupili u još većem broju.“, poručio je župan.

Nakon uvodnih govora, započela je dodjela priznanja koje su sportašima uručili župan, predsjednik Lovković, zamjenik župana Ratimir Ljubić te tajnik Zajednice sportova Branko Zorko.

Titulu najuspješnije sportašice s invaliditetom u 2017. godini osvojila je Nataša Zamljačanec Plahinek iz Sportske udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ,,Veliko Srce“ Koprivnica, dok je titula najuspješnijeg sportaša s invaliditetom pripala Vladimiru Strmeckom, također iz Sportske udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ,,Veliko Srce“ Koprivnica. Najuspješnija sportska ekipa osoba s invaliditetom je Ženska ekipa u pikadu iz Športskog saveza osoba s invaliditetom ,,Đurđevac“, dok je najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom Floorball ekipa Sportske udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ,,Veliko Srce“ Koprivnica.

U kategoriji perspektivne sportašice za 2017. godinu priznanje je dobila Mihaela Kogl iz Kluba za obaranje ruke ,,Tigar“ Križevci, dok je najperspektivnijim sportašem proglašen Dražen Šantak, također iz Kluba za obaranje ruke ”Tigar” Križevci. Najperspektivnijom ženskom sportskom ekipom proglašena je Juniorska ekipa – Atletski klub ”Križevci”, a najperspektivnijom muškom sportskom ekipom Juniorska ekipa Streljački klub „ Križevci 1252“ Križevci.

Najuspješnija sportašica u 2017. godini je Blaženka Trobić iz Kluba za obaranje ruke ”Tigar” Križevci, a najuspješnijim sportašem u 2017. proglašen je Dražen Kogl, također iz Kluba za obaranje ruke ”Tigar” Križevci. Priznanje za najuspješniju žensku sportsku ekipu osvojila je Seniorska ekipa Podravka-Vegeta Rukometnog kluba „Podravka“, dok je najuspješnijom muškom sportskom ekipom proglašena Seniorska ekipa Brzinci –  Motociklistički klub ”Križevci”.

Najuspješniji trener u 2017. godini je Dragutin Palčić iz Atletskog kluba „Križevc“, dok je Ante Tomas dobio priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika. Priznanja za iznimna postignuća u sportu u 2017.godini pripala su: Luki Jambreušu iz Streljačkog športskog kluba ,, Podravka“ Koprivnica, Ivanu Juričiću iz  Karate kluba ,, Đurđevac“, Leonu Zelenku iz  Karting kluba ,, Koprivnica“ te Domagoju Kruliću iz  Streljačkog kluba ,,Križevci1252“. Ujedno je dodijeljeno i priznanje zaslužnom sportskom novinaru i to Mauriziu Novoselu.

U ime svih nagrađenih obratio se najzaslužniji sportski djelatnik u 2017. godini, križevačka trenerska legenda te profesor tjelesne i zdravstvene kulture Ante Tomas, a svečanom programu, uz brojne sportaše i sportske djelatnike, prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal sa suradnicima, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, pročelnici županijskih upravnih odjela te drugi gosti.

Služba ureda župana