Accessibility Tools

  • Content scaling 100%
  • Font size 100%
  • Line height 100%
  • Letter spacing 100%
Print this page
27.04.2024.

Župan sudjelovao na 69. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Published in Novosti

io hrvzz srakovcic 10


Karlovačka županija bila je domaćin 69. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u petak 26. travnja, a sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Zajednice.

 Hrvatski župani raspravljali su o nizu tema vezanih uz napredak lokalne i regionalne samouprave s naglaskom na provedbu Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnim obrazovanju i osposobljavanju.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, prezentirao je aktivnosti provedene od posljednjeg susreta župana krajem prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji kazavši kako Zajednica aktivno sudjeluje u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnim sredinama.

io hrvzz srakovcic 1

Predstavljen je projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ zaklade Hrvatske pošte osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja. Osnovana je i Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije.  U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine.

Izvor: HZŽ

Služba ureda župana

Read 176 times