Održan Kolegij pročelnika upravnih tijela Županijske uprave

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem u ponedjeljak 13. siječnja u prostorijama Županijske uprave održao je prvi ovogodišnji Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela.

Župan se uvodno osvrnuo na proces preuzimanja poslova i djelatnika bivšeg ureda državne uprave, koji je potpisivanjem Sporazuma o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama s primjenom započeo 1. siječnja, protekao u najboljem redu te kako očekuje da se, nakon početnih usklađivanja povjerenih poslova raspoređenih po županijskim upravnim odjelima, efikasnost i dostupnost javne uprave podigne na još višu razinu.

„Cilj reforme javne uprave koju smo dugo pripremali jest brža i efikasnija uprava koja će uslugu maksimalno približiti građanima uz administrativno rasterećenje. U novu smo godinu krenuli u novom organizacijskom ustroju i vjerujem kako će građani u nadolazećem vremenu sve više osjećati sve koristi ove važne integracije“, naglasio je župan.

Pročelnice i pročelnici su potom izvijestili župana i zamjenike  o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela, a na Kolegiju je usuglašena i potreba za održavanjem prve ovogodišnje sjednice Županijske skupštine koja će se održati u drugoj polovici veljače.

Služba ureda župana