Ennio David Komljenović i Luka Županić iz Osnovne škole “Braća Radić” Koprivnica pobjednici Kviza znanja o Vukovaru i Domovinskom ratu

Ennio David Komljenović i Luka Županić, učenici 8. c razreda, predstavljali su Osnovnu školu “Braća Radić” iz Koprivnice u Kvizu znanja koji je održan na kraju dvodnevne terenske nastave. Sudjelovalo je sedam škola iz različitih dijelova Hrvatske, a svi predstavnici pokazali su zavidnu razinu znanja u poznavanju ratne tematike. Pobjednici Kviza znanja o Vukovaru i Domovinskom ratu upravo su učenici Ennio i Luka, koji su se i tijekom radionica isticali znanjem među dvjestotinjak učenika.

Tijekom terenske nastave učenici osmih razreda posjetili su i memorijalne lokacije (Vukovarska bolnica 1991., Trpinjska cesta, Spomen dom hrvatskih branitelja Blago Zadro, Memorijalno groblje žrtava Domovinskoga rata, Spomen područje Ovčara) kao i Muzej grada Vukovara u dvorcu Eltz, te bogato prapovijesno nalazište Vučedol. Bogato znanje i stečeno iskustvo učenici će moći koristiti u svojem daljnjem školovanju.

Služba ureda župana