Gimnazijalci kao forenzičari

Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” iz Zagreba zajedno s kolegama iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave Koprivničko-križevačke, gostovali su u Gimnaziji „Fran Galović” Koprivnica.

Posjet je organiziran u okviru Dana škole i Dane otvorenih vrata, a za realizaciju su zaslužne  profesorica Gimnazije Marina Njerš zajedno s profesoricama Lidijom Novosel i Željkom Perošić.

Na samom početku posjeta učenici su odslušali predavanja vezana uz daktiloskopska i identifikacijska istraživanja, biološka i kontaktna vještačenja te kemijsko-fizikalna i toksikološka vještačenja koja su održali djelatnici centra Zdenko Mindum, Adela Makar i Daniela Dekanić.

Nakon toga uslijedila je radionica prilikom koje su učenici mogli isprobati prava forenzična odijela, dati otisak prstiju i dlana, ali i drugim učenicima uzeti otisak. Gosti su pokazali zavidno znanje o forenzičarima, o tome što i kako rade te s kakvim se slučajevima susreću u svakodnevnom radu.

Prilikom posjeta svi učenici dobili su i diplome za aktivno sudjelovanje i zalaganje u radu grupe forenzičara Gimnazije, a predavanjima i radionici prisustvovali su učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Služba ureda župana