Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
27.09.2022.

KUD „Zrin“ Legrad predstavio našu Županiju na dječjim Vinkovačkim jesenima

Slika3


Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najstarijih i temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni, a prošle godine obilježile su pola stoljeća postojanja.

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 57. Vinkovačkim jesenima u nedjelju 11.rujna prošlo je 50 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske i BiH s oko 2500 malih čuvara tradicijske baštine krajeva iz kojih dolaze.

Prolazeći u mimohodu najmlađi sudionici povremeno su  zastajali te plesom i pjesmom posjetiteljima prikazali običaje i napjeve svoga zavičaja.

Našu Županiju veoma uspješno predstavili su članovi dječje folklorne skupine KUD-a „Zrin“ iz Legrada. Nakon službenog dijela programa,  legrađane su ugostili  članovi KUD „Ljeskovac“ iz Vinkovaca kao i davne 2014. godine. Djeca su međusobno  razmijenila znanja i svoju dio bogate tradicije, naučili jedni druge najpoznatijim tradicionalnim pjesmama i plesovima, razgovarali o običajima i strukturi mjesta u kojima žive te dogovorili  uzvratan susret u  Legradu.

Članovi KUD-a „ Zrin“  svojim su domaćinima,  KUD-u „Ljeskovac“ iz Vinkovaca  poklonili prigodan poklon, sliku Nadice Markov, nastalu na 12. Županijskoj likovnoj koloniji u Delovima prošle godine.

Izvor: ZKUU KKŽ

Služba ureda župana


 

Pročitano 397 puta