Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
18.01.2022.

Županija za prijevoz osnovnoškolaca osigurala 7,9 milijuna kuna

Potpisivanje ugovora KKŽ i Čazmatrans 1


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović danas su potpisali Ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za 2022. godinu. Riječ je o prvom godišnjem ugovoru u sklopu Okvirnog sporazuma za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za razdoblje od 2022. do 2024. godine, koji je također potpisan danas, a kojim je predviđeno sklapanje tri godišnja ugovora o javnoj nabavi.

Vrijednost prvog ugovora iznosi 7.9 milijuna kuna s PDV-om i odnosi se na kalendarsku 2022. godinu. Župan Koren je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora čime je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike. Dodajmo da je potpisanim Ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim bazenima Cerine.

Potpisivanje ugovora KKŽ i Čazmatrans 3Na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec te pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac bilo je govora o ugovoru o javnoj usluzi u koji će biti uključen i prijevoz redovitih učenika srednjih škola.

S obzirom da je Koprivničko-križevačka županija spremna za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, župan Koren je podsjetio da je napravljena kompletna analiza autobusnih linija na našem prostoru (kojih je ukupno 75), kao i izračun raspoloživosti sredstava. Također, dodao je župan, jedna smo od županija koja najviše izdvaja za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, što je dodatna prednost u kreiranju modela javnog prijevoza.

Izračuni su pokazali da je na godišnjoj razini za javni linijski prijevoz potrebno 22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Županija u svom proračunu ima osiguranih 5,5 milijuna kuna, a 16,5 milijuna će osigurati Ministarstvo.

Služba ureda župana


Pročitano 921 puta