Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
19.04.2022.

Upravni odbor projekta Amazing AoE održao 8. sastanak

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Amazing Amazon of Europe

20220413 113108 resized

U austrijskom gradu Feldbach 13. i 14. travnja održan je 8. radni sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe na kojem su prisustvovali predstavnici projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, kao i predstavnici Koprivničko-križevačke županije koja je partner u projektu. Na sastanku su definirane nadolazeće aktivnosti i rokovi izvršenja, iskazani su financijski pokazatelj te prezentiran način brendiranja turističkog proizvoda.

Projektni partneri su razgovarali o razvoju Zajedničke strategije „zelene destinacije“ područja Europske Amazone, dok su predstavnici Koprivničko-križevačke županije predstavili proces izrade Akcijskog plana razvoja tematskih staza na podravsko-prigorskom području. Kroz ovu aktivnosti nastoje se objediniti podatci o tematskim stazama te utvrditi potrebne aktivnosti za uređenje postojećih, dovršenje započetih i izradu novih planiranih turističkih tematskih  staza do 2030. godine.

Kako je u središtu projekta razvoj destinacija područja UNESCO-ovog Rezervata Mura-Drava-Dunav kroz uspostavu uvjeta za razvoj turizma koji se temelji na prirodnim vrijednostima i kulturno-povijesnoj baštini, projektni partneri definirali su marketinške aktivnosti koje će doprinijeti turističkom razvoju. Također, naglašena je potreba razvoja lokalnog potencijala, a svim područjima obuhvaćenim ovim Projektom zajednička je raznolika gastronomska ponuda, riječne sportske aktivnosti i biciklizam te prirodne i kulturne znamenitosti. Prezentiran je način na koji u turističku ponudu uključiti upoznavanje kulture, tradicije i lokalne gastronomije na međusobno povezani način, a potom je naglašena važnost brendiranja kako bi se stvorio konkurentan i prepoznatljiv turistički proizvod.

U cilju zajedničke promocije destinacija područja UNESCO-ovog petodržavnog Rezervata Mura-Drava-Dunav i stvaranja prepoznatljivog brenda, projektni partneri odabrali su slogan „Amazon of Europe - Reconnect with nature” koji će doprinijeti prepoznatljivosti područja i povećanju turističke aktivnosti. Također, na sastanku je istaknuto kako su na online booking servisu Amazon of Europe Bike Trail zaprimljene prve rezervacije turističkih aranžmana, a do kraja ljeta se očekuje iskaz još većeg interesa turista. I projektni partneri će tijekom svibnja i lipnja testirati biciklističke rute kako bi utvrdili uvjete i funkcionalnost cjelokupnog razvijenog sustava.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000€, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.

Više o projektu i rezervacijskoj platformi: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope

Služba ureda župana


Pročitano 1696 puta