Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
20.05.2022.

Mala virovska prkačijada okupila brojne školarce koji su predstavili svoje slastice

mala virovska prkačijada škola 2


U sklopu 7. Virovske prkačijade, prvog europskog festivala malih tradicionalnih kolača, danas je u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju održana Mala virovska prkačijada – natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine u pripremi i prezentaciji prkača.

Uz školu domaćina, sudjelovali su i učenici iz OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, OŠ Ferdinandovac PŠ Drenovica, OŠ Gola, OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac, OŠ prof. Blaža Mađera Novigrad Podravski i OŠ Andrije Palmovića Rasinja.

Natjecanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je školarcima i njihovim mentorima čestitao na trudu i ljubavi koje su uložili u izradu kolača te ih je pohvalio na doprinosu očuvanju kulturne i tradicijske baštine naše županije.

mala virovska prkačijada škola 25

Čestitkama se pridružio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, a prigodne riječi uputila je i ravnateljica virovske osnovne škole Marica Cik Adaković, ujedno i članica Stručno-organizacijskog odbora Virovske prkačijade.

Podršku natjecateljima pružili su i ravnatelj OŠ Rasinja Krunoslav Belaj te predstavnici slastičarskih organizacija.

Nagradu za najkreativniji kolač dobili su školarci iz Rasinje, a u kategoriji prezentacije na kajkavštini i to kolača koji su spremljeni kod kuće prvo su mjesto osvojili školarci iz Virja, drugo iz Novigrada Podravskog te treće iz Gole. U kategoriji izrade kolača vrganja prvo mjesto mjesto su osvojili Kalinovčani, drugo Đelekovčani te treće Područna škola Drenovica.

Spomenimo kako se 7. po redu Virovska prkačijada održava 20. i 21. svibnja ove godine u Virju. Glavni organizator je Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju i županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene.

mala virovska prkačijada škola 27

Otvorenje manifestacije na rasporedu je sutra u 9,30 sati na glavnoj pozornici u šatoru na Trgu Stjepana Radića, nakon čega kreće natjecanje u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama u kojemu sudjeluje 17 udruga žena s područja županije. Natjecanje će nadgledati Stručno-organizacijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Dražena Đuriševića, a vrhunski slastičari iz Japana, Australije, Albanije, Mađarske, Izraela, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine također će posjetiteljima predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Pozivamo Vas da popratite sve aktivnosti 7. Virovske prkačijade te budete dio slastičarske čarolije Podravine i svijeta!

Služba ureda župana


Pročitano 1633 puta