Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
26.05.2022.

Obavijest o elementarnoj nepogodi tuči na području županije

Zbog jakog nevremena praćenog vjetrom, kišom i tučom koje je jučer zahvatilo područje Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je priopćenje o štetama koje su nastale na području nekoliko županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Temeljem informacija Službe civilne zaštite Koprivnica i Centra 112, stručne službe Koprivničko-križevačke županije stupile su u kontakt s načelnicima općina Molve, Drnje i Đelekovec koji su izvijestili kako su nastale manje štete na usjevima, što će kroz redovnu proceduru koja se primjenjuje u takvim slučajevima naknadno utvrditi općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Iznimka je Općina Legrad, čiji je načelnik Ivan Sabolić izvijestio načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića kako je u obilasku terena uočena velika materijalna šteta na usjevima na području naselja Selnice Podravske i Malog Otoka.

Nakon izvida općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, očekuje se zahtjev općinskih  načelnika od župana Darka Korena za proglašenje elementarne nepogode tuče.

Župan Koren u redovnom je kontaktu s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković nakon nastale štete.

Služba ureda župana

Pročitano 1993 puta