Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
28.05.2022.

Kloštar Podravski svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavio Dan Općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 6695


U Društvenom Domu u Kloštru Podravskom danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak. Sjednicu su uveličali i Darko Sobota saborski zastupnik, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnici Mišel Jakšić i Vesna Bedeković, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, general pukovnik Mladen Markač te načelnici općina, predstavnici ustanova i brojni drugi gosti.

Sjednicu je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Marija Šimunko koja je zahvalila članovima Vijeća i općinskoj vlasti, kao i Županiji te Vladi i ministarstvima što je Kloštar kao ozbiljan partner prepoznat u brojnim projektima koji su pobrojani u prikazanom promotivnom filmu.

Načelnik Siniša Pavlović iskazao je zadovoljstvo što je odnos između Županije, Općine, ministarstava i saborskih zastupnika koji otvaraju vrata za realizaciju projekata na najvišoj razini. Zahvalio je i generalu Markaču koji mnogo pomaže općini, a potom je istaknuo tri ključna projekta za općinu. 

IMG 6721 quote desni 3„Uz izgradnju dvorane koja je u završnoj fazi i koja će s radom krenuti od nove školske godine, provodimo i projekt Aglomeracija u sva četiri naselja, a treći veliki projekt, toplice u Kloštru Podravskom koje su i dio Razvojnog sporazuma sjever vrijedan 105 milijuna kuna ćemo realizirati bez obzira što neki sumnjaju da je to moguće. Ako mogu Zagorci, onda možemo slično napraviti i mi Podravci“, poručio je Pavlović.

Župan Koren je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića prenio pozdrave i čestitke te istaknuo kako načelnik i cijela općina djeluje u zajedništvu i partnerstvu sa Županijom i državnom vlasti.

IMG 6744 quote desni 3To je najbolji alat koji može postojati, načelnik Pavlović bio je među prvima spreman na suradnju i model po pitanju projekta izgradnje sportsko-školskih dvorana koje će služiti i izvan pedagoškog programa kao prostori gdje će se odvijati društveni život općine. Nova dvorana u Kloštru jedna je od pet koje se grade na području županije kao jedan od najvećih projekata koji se trenutno provode i uvjeren sam kako će sve to dodatno podići kvalitetu života stanovnicima. Naša su vam vrata uvijek otvorena i zajedno ćemo realizirati još brojne projekte. Put je dug, no sigurno ćemo uspjeti“, naglasio je župan Koren te svima čestitao Dan općine. 

U ime gradonačelnika i načelnika obratila se Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine koja je istaknula kako je vidljiva sinergija koja vlada između općine, Koprivničko-križevačke županije i ministarstava, a saborska zastupnica Vesna Bedeković je pohvalila ideju iskorištavanja geotermalnih izvora uz želju da se projekt realizira i upotpuni turističku ponudu i potencijal kojim Podravina obiluje.

Podravci su ponekad previše samozatajni, smatraju da su neke ideje neostvarive, a da tome nije uvijek tako pokazuju brojni realizirani projekti na našem području, kazao je Darko Sobota te dodao:
quote desni 3„ Danas smo dio europske obitelji, imamo na raspolaganju velika sredstva, i sve je ostvarivo, ako za to ima volje i želje. Svjedoci smo ostvarivanja velikih projekata, posebno u sinergiji jedinica lokalne samouprave, Županije i Vlade RH što je najbolja garancija da su veliki projekti itekako ostvarivi“, zaključio je Sobota uz čestitke na Danu općine.

Okupljenima se na kraju obratio general pukovnik Mladen Markač koji je podsjetio uz Dan Oružanih snaga RH, da je Hrvatska pobijedila i na bojnom i političkom polju, a ta se energija mora i više pretočiti u daljnji razvoj države. Osvrnuo se i na samozatajnost Podravaca, kazavši kako ona na kraju ipak donosi rezultate. Dokaz tome, apostrofirao je Markač, je Kloštar Podravski kao jedna mala općina koja može ostvariti vrhunske rezultate, i to uz otvorenost prema suradnji sa svima što je pokazao i broj uzvanika koji se odazvao svečanosti.

Dodajmo na kraju kako je svečanu sjednicu upotpunio glazbeni program koji su izvele članice ženskog glazbenog sastava Gorbonuk, a obilježavanje Dana općine se nastavlja bogatim programom i događajima tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Služba ureda župana


Pročitano 1906 puta