Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
27.07.2022.

PORA pruža stručnu pomoć za 13 projekata iz područja socijalne skrbi vrijednih preko 40 milijuna kuna

Logo uz poru po potporu 500x237


PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije trenutno pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi 13 projekata iz područja unaprjeđenja socijalne infrastrukture i socijalnih usluga ukupne vrijednosti 40,6 milijuna kuna.

PORA pruža stručnu pomoć u provedbi projekta Novi početak, čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija i vrijedan je 9,2 milijuna kuna. Riječ je o projektu uspostave sigurne kuće za žene žrtve i žrtve obiteljskog nasilja, koja će osim materijalnih uvjeta imati i podršku stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja. Projektni partneri su Udruga HERA Križevci te Centar za socijalnu skrb Križevci.

Također, PORA je pružila stručnu pomoć i u projektima vrijednima preko 22 milijuna kuna u kojima su nositelji centri za socijalnu skrb te Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Riječ je o projektima:

  • Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac (6,6 milijuna kuna ). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektni partneri Županija, Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje te Grad Đurđevac.
  • Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije (5,5 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a projektni partneri su Županija, Centar za socijalnu skrb Đurđevac te Centar za socijalnu skrb Križevci.
  • Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima (1,7 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektni partneri su Županija te Grad Đurđevac.
  • Obiteljski centar kao mjesto podrške (3 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a projektni partner Županija.
  • Zrno nade za nas mlade (5,5 milijuna kuna). Nositelj projekta je Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a projektnih partnera nema.

Spomenimo kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji zgrade budućeg Obiteljskog centra u Koprivnici te radovi na izgradnji Centra za socijalnu skrb Đurđevac, nakon čega će se navedeni prostori opremiti svom potrebnom specijaliziranom opremom i namještajem. Također, navedenim projektima će se direktno utjecati na unaprjeđenje postojećih te uvođenje novih socijalnih usluga na području županije, a kontinuirano se provode i edukacije svih postojećih i novozaposlenih stručnjaka iz područja socijalnih usluga – njih ukupno 15.

Važno je spomenuti i projekte programa zapošljavanja žena – Zaželi. PORA pruža stručnu pomoć u provedbi projekta Zaposli pa pomozi 2 kojem je nositelj općina Novigrad Podravski (3,4 milijuna kuna), a projektni partneri osam općina - Peteranec, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola i Rasinja

PORA pruža stručnu pomoć i u provedbi projekta Brižne žene Podravske 2, kojem je nositelj općina Kalinovac (1,5 milijuna kuna), a projektni partneri četiri općine - Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje.

Za Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III pripremljeno je i prijavljeno ukupno pet projekata (pet općina korisnika – Legrad, Drnje, Novigrad Podravski, Kalinovac i Virje te 11 općina partnera –Đelekovec, Peteranec, Gola, Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete, Novo Virje, Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja) ukupne vrijednosti preko 4 milijuna kuna.

Služba ureda župana

Pročitano 1508 puta