Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
07.08.2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Žabno proslavilo 130. obljetnicu

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

PRO 4098


Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Žabno u subotu, 6. kolovoza svečano je obilježilo 130 godina postojanja i humanog rada. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a nazočili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mario Starčević, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Nikola Radulec te predstavnici brojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugi uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik DVD-a Damir Radmanić, a potom je načelnik Nenad Bošnjak u ime pokrovitelja svečanosti istaknuo kako su DVD-ovi oduvijek okosnica društvenih događanja te da Općina za funkcioniranje društava izdvaja oko 300 tisuća kuna. Mario Starčević uputio je Čestitke je ispred HVZ-a uputio Mario Starčević koji je kazao kako će HVZ i dalje podupirati rad DVD-ova te posebno ulagati u ljudstvo i operativnu sposobnost vatrogasaca.DSC 9591


Župan Koren je uz čestitku na velikoj obljetnici napomenuo kako je Koprivničko-križevačka uz Sisačko-moslavačku najvatrogasnija županija u Hrvatskoj te istaknuo važnost vatrogastva. 

quote desni 3Vatrogastvo je na ovim prostorima sastavni dio života te uz zaštitu ljudi i dobara doprinosi i društvenom životu te čuvanju kulturnih i tradicijskih vrijednosti. Županija daje apsolutnu podršku vatrogastvu, rekao je župan te zahvalio svim vatrogascima na profesionalnosti i velikoj požrtvovnosti koju iskazuju u zahtjevnim situacijama kojim svjedočimo svakog dana.

Prigodnim riječima su se obratili i predsjednik VZ KKŽ Darko Palaš koji je kazao kako ga vesele riječi o novom opremanju društava od strane HVZ-a, Ivan Matosović ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i JVP Križevci, predsjednik općinske Vatrogasne zajednice Nikola Radulec.  Pozdravne riječi uputili su i predstavnici pobratimskih društava Strmec, Gornja Stubica i Mače, a prigodan dar je Društvo dobilo i od tvrtke Vatropromet. Na kraju svečanosti uručene su nagrade i priznanja zaslužnim vatrogascima i sponzorima, a doživotnim počasnim predsjednikom proglašen je Zvonimir Kučina, koji je primio i prigodnu plaketu.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


 

Pročitano 985 puta