Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
08.08.2022.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Molve

Objavljeno u kategorijama: Novosti

06082022 molve 4 1 1024x630


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u multimedijskoj dvorani Doma kulture u Molvama je obilježen Dan Općine kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba je otvorio sjednicu te istaknuo kako je velika većina odluka donesena jednoglasno, a potom se načelnik Zdravko Ivančan osvrnuo na proteklu godinu te istaknuo neke od najznačajnijih projekata. Između ostalog to su gradnja Pastoralnog centra vrijedna 6,5 milijuna kuna, zatim Interpretacijski centar u vrijendosti 10 milijuna kuna te izgradnja hostela koji je prijavila Županija.
06082022 molve 20 1 1024x726

quote desni 3Još važniji projekt za Molve je izgradnja Doma za starije, vrijedan 10,4 milijuna kuna, započet prije dva mjeseca kada je postavljen kamen temeljac, a do lipnja će biti sagrađen i stavljen u funkciju, istaknuo je načelnik te pobrojao i sve ostale projekte kojima Općina brine za svoje stanovnike, a posebno je naglasio kako je Općina ove godine imala upise 90-ero vrtićke djece što je najveći broj unazad 30 godina.  

Župan Darko Koren uz čestitku je kazao kako se dolaskom u Molve čovjek osjeća da je došao u puno veću sredinu nego što to Molve jesu po svojem prostoru i brojem stanovnika.

06082022 molve 43 1024x683

quote desni 3Ostvarili ste brojne projekte, a najupečatljiviji je ovaj vjerski sadržaj, nevjerojatno je koliko je tu napravljeno u vrlom kratkom vremenu. Čini mi se, da smo došli u jedan mali podravski Lourdes i neka to bude naša misija, neka se na njoj zasniva naša vizija i zajedno sa paterom Tubom, načelnikom i svim ljudima koji im pomažu, Županija će dati maksimalan doprinos tome, istaknuo je župan u prigodnom govoru.

U ime općinskih načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je čestitao na uspjesima te poželio daljnji razvoj i zajedništvo na dobrobit svih stanovnika.  Nakon govora su uslijedile dodjele javnih priznanja, a u ime svih laureata koji su primili priznanja za svoj rad darovanoj zajednici u svom mjestu župi i općini okupljenima se obratio fra Zdravko Tuba.

Dodajmo na kraju kako su za glazbeni dio programa bile zadužene članice ženskog vokalnog sastava KUD-a Molve i molvarski virtuoz na klarinetu Sebastijan Hontić.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana


 

Pročitano 1290 puta