Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
15.08.2022.

Blagdan Velike Gospe slavi se diljem Županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

px M K00011


Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa slavi se svake godine 15. kolovoza kada brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta te sudjeluju u procesijama i misnim slavljima.

Župan Darko Koren i pročelnik Darko Masnec posjetili su Molve, gdje je središnje misno slavlje održano u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a prevodio ga je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Svetkovini Velike Gospe prethodila je trodnevnica, a upriličena je i tradicionalna procesija Marijanskom ulicom sa zavjetnim kipom Majke Božje Molvarske koji će u župnoj crkvi ostati do blagdana Male Gospe. Spomenimo i kako je otkrivena spomen-ploča na rodnoj kući biskupa Đure Kokše, koji je proglašen počasnim građaninom Molvi povodom Dana Općine. Župe iz Virja, Miholjanca, Donjih Mosti i Gole uoči blagdana Velike Gospe organizirale su tradicionalno pješačko hodočašće u svetište u Molvama.

px M K00028

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sudjelovao u misnom slavlju u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama, kojem je prethodila tradicionalna zavjetna procesija.

Procesija Mocile 21

U prigorskom kraju blagdan Velike Gospe proslavljen je u Križevcima i Gornjoj  Rijeci.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: ePodravina.hr, Drava.info


 

Pročitano 1473 puta