Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
05.10.2022.

Udruga “Latice” predstavila projekt “Moć znanja – zalog budućnosti Latica”

Početna Konferencija Moć Znanja Udruga Latice 11


Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ danas je na početnoj konferenciji predstavila europski projekt „Moć znanja – zalog budućnosti Latica“. Projekt se provodi od 23. lipnja 2022. do 23. prosinca 2023. godine, a partneri su Grad Koprivnica i Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“.

Uime Koprivničko-križevačke županije konferenciji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je dala podršku projektu, a okupljenima se obratila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te Valentina Kavur iz Udruge „Osmijeh“.

Projekt su predstavili predsjednica Udruge „Latice“ Nevenka Fuchs, voditeljica projekta Darija Krušelj i administrator projekta Marcel Murtezani.

Početna Konferencija Moć Znanja Udruga Latice 20

Kroz ovaj projekt Udruga će ojačati svoje kapacitete i unaprijediti znanje te stručne i materijalne kapacitete u korištenju informacijsko komunikacijskih tehnologija, menadžmentu volonterstva, uspostavi sustava volontiranja i baze volontera. Ciljna skupina ovog projekta su osobe s intelektualnim poteškoćama, članovi udruga i partnera, a kroz aktivnosti će se organizirati uključivanje volontera i volonterske akcije te unaprijediti kvaliteta života korisnika.

Ukupna vrijednost projekta je 442.044,82 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 375.738,10 kuna i Državnog proračuna u iznosu od 66.306,72 kuna. Cilj projekta je unaprjeđenje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitijeg odgovora na potrebe lokalne zajednice u vrijeme krize.

Izvor: Grad Koprivnica

Služba ureda župana


Pročitano 1248 puta