Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
20.10.2022.

Sastanak partnera i konferencija projekta Amazing AoE

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Amazing Amazon of Europe

Osijek SCOM 10 3


U Osijeku je održan sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe, kao i javna konferencija s umrežavanjem dionika. Događaju su prisustvovali predstavnici projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, kao i predstavnici Koprivničko-križevačke županije koja je partner u projektu.

Na sastanku je prezentiran financijski napredak i potrošnja sredstava partnera, prikazani su rezultati rezervacijske platforme „Amazon of Europe“, definirane su nadolazeće aktivnosti i rokovi izvršenja s obzirom na skori završetak projekta. Također, razgovaralo se je o razvoju nove web platforme koja će obuhvatiti sve projektne aktivnosti u području razvoja destinacije „Europske Amazone“, a putem kojem će zainteresirana javnost pronaći najvažnije informacije o mogućnostima turističke posjete, biciklizma i rekreativnih aktivnosti, gastronomije te kulturnih sadržaja.

Ispred Iskrive, vodećeg projektnog partnera, Zdravko Kozinc istaknuo je kako u ovom projektu riječ o 5 država, 3 rijeke i jednoj destinaciji u okviru UNESCO Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Projektom se nastoje stvoriti preduvjeti za održivi turizam koji uključuje brojne sudionike iz javnog i privatnog sektora. Amazon of Europe projektom objedinjuju se različita iskustva u jedinstvenoj ponudi za turističke posjetitelje.

IMG 20221019 113343

Susret partnera bio je prigoda za svečanu konferenciju i umrežavanje dionika, te AoE festival u eko centru Zlatna Greda pored Kopačkog rita. Na konferenciji su prezentirani detalji projektnih aktivnosti i mogućnosti koje nudi razvoj ove destinacije, nakon čega je uslijedila panel rasprava predstavnika pet zemalja.

Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Ministarstva turizma i sporta, naglasio je tom prigodom važnost orijentacije na kontinentalni turizam koji obuhvaća i rekreativni, lovački, kulturni, seoski i agro-kulturni te sportski turizam. Pritom je istaknuo važnost povezivanja javnog i privatnog sektora koji zajedničkim nastupom vode ka razvoju turističke ponude.

Uzevši u obzir kako se tijekom pandemije koronavirusa promijenila turistička potražnja, gdje su sekundarne destinacije u porastu, a najprivlačnije su destinacije uz rijeke, Amazing Amazon of Europe je projekt kandidat za nastavak aktivnosti te će se nastojati nastaviti njegova nadogradnja u okviru dostupnih europskih sredstava.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000€, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.

Više o projektu i rezervacijskoj platformi: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope

Služba ureda župana


Pročitano 741 puta