Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
01.02.2023.

Županija izdvojila gotovo 300 tisuća eura za financiranje sportskih aktivnosti Zajednice sportova KKŽ

IMG 0680


U prostorima Županijske uprave, u utorak 31. siječnja župan Darko Koren i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković su potpisali Ugovor o izvršavanju Programa Javnih potreba u sportu za 2023. godinu, temeljem kojeg je za sufinanciranje sportskih aktivnosti na području županije u 2023. godini osigurano gotovo 300 tisuća eura što je 20 tisuća eura više u odnosu na prošlu godinu.

Kao što je pojasnio župan, time se nastavlja kontinuitet ulaganja u područje sporta, kako kroz izgradnju sportske infrastrukture (s naglaskom na pet školskih sportskih dvorana koje su dovršene prošle godine) tako i nastavkom ulaganja u sportaše, klubove i udruge kroz Zajednicu sportova.

IMG 0672

quote desni 3Svjesni smo kako je sport važan element razvoja zajednice i društva općenito. Kroz županijsku Zajednicu sportova sufinancira se rad ukupno 18 članica – odnosno 13 županijskih sportskih saveza, tri Zajednice sportskih udruga gradova, jednu Zajednica sportskih udruga općine i jedan sportski klub, a ove smo godine povećali financiranje za oko 20 tisuća eura. Prošle smo godine završili s kapitalnim projektima izgradnje sportskih dvorana i sa zadovoljstvom možemo reći kako smo značajno povećali dvoranske kapacitete koje već naveliko koriste učenici, sportaši i rekreativci. Obnovili smo i vanjska sportska igrališta u suradnji snašim partnerima u Goli, Kalniku i Kloštru Podravskom, planiramo i obnove    igrališta kod koprivničke Srednje škole te u Đelekovcu i Križevcima, a tu si i ostali projekti u drugim općinama koji će se realizirati u sklopu radova na školskoj infrastrukturi, istaknuo je župan Koren te zahvalio Zajednici na konstruktivnoj suradnji i partnerskom odnosu koji se gradi već dugi niz godina.

Predsjednik Lovković zahvalio je Županiji na velikoj podršci u stvaranju uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom. Posebno je istaknuo važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeriti prema zdravom načinu života.

IMG 0675

quote desni 3Hvala vam na pomoći i što povećavate naš proračun, bez ovih sredstava koja u skladu s pravilnicima ravnomjerno raspoređujemo na sve članice ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe. Važno nam je da svi budu zadovoljni i da provodimo edukacije te pomažemo u opremanju prostora i sufinanciranju sportskih manifestacija. Sve je više udruga i potrebe rastu, stoga vam hvala i na projektima izgradnje dvorana koje su multifunkcionalne i zadovoljit će interese klubova, udruga i rekreativaca. Drago nam je da interes za sportom raste, a mi ćemo i dalje nastojati kroz svoj rad pomagati svima na najvišoj organizacijskoj i kvalitativnoj razini, poručio je predsjednik Lovković.  

IMG 0670

Spomenimo i kako su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Barbara Domović.  

IMG 0681

Služba ureda župana

Pročitano 1830 puta