Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
28.03.2023.

Članovi Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija raspravljali o izvješćima i aktivnostima

Objavljeno u kategorijama: Novosti

big YaCESkDJSt4aLTsYOFZE


U prostorima Zadarske županije danas je održana sjednica Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je kao član Nadzornog odbora prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz predsjednika Odbora Marija Klementa, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije i člana Odbora Šimu Vickovića, zamjenika župana Zadarske županije.

Članovima Nadzornog odbora dostavljen je Godišnji financijski izvještaj za 2022. godinu, a nakon provedene rasprave utvrđeno je kako je isti sastavljen u skladu s računovodstvenim sustavom za neprofitne organizacije te dostavljen Financijskoj agenciji u zakonskom roku. Također im je dostavljeno i Izvješće o radu Hrvatske zajednice županija za 2022. godinu iz kojeg je vidljivo da su provedene sve aktivnosti predviđene Planom rada.

big XrgyfXXgmdoO1sNTMb3e

Budući da je na svim sjednicama Izvršnog odbora i Skupštine Hrvatske zajednice županija osiguran kvorum, Nadzorni odbor utvrdio je da su sve odluke donesene u skladu sa Statutom, Poslovnikom Izvršnog odbora i Poslovnikom Skupštine Hrvatske zajednice županija.

Hrvatska zajednica županija u tekućoj godini nastavlja s uobičajenim projektima i aktivnostima, primjerice Volim svoju županiju, Žuta točka, Otvoreni proračun, projekti kojima je cilj poticati unaprjeđenje obrazovanja i školstva, „Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce“ i Start–up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja. Nastavlja se i međunarodna suradnja s Odborom regija, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i Vijećem europskih općina i regija (CEMR) kroz izabrane predstavnike iz redova županija. Uz to, u travnju se planira svečano obilježavanje 20 godina postojanja Hrvatske zajednice županija, a za rujan je predviđeno održavanje 9. Foruma poljskih i hrvatskih regija.

Služba ureda župana

Izvor: Hrvatska zajednica županija

Pročitano 973 puta