Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
29.03.2023.

Delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji posjetila Županiju

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Posjet Županijskoj upravi 14


U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji jučer je boravila delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji iz Vojvodine u sastavu predsjednice Vijeća Jasne Vojnić, dopredsjednika Vijeća za Sombor Željka Šeremešića, ravnatelja Novinsko-izdavače ustanove „Hrvatska riječ“ Ladislava Sukonovića te voditelja Kabineta predsjednice Vijeća Filipa Čelikovića.

Posjet Županijskoj upravi 9

Goste su u Županijskoj upravi dočekali župan Darko Koren, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te Ida Kovač-Očenašek uime PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Delegacija je neposredno prije posjetila naš najveći gospodarski subjekt – tvrtku Podravka, gdje su obišli proizvodni pogon Vegete na lokaciji Danica, u pratnji članova Uprave Podravke Ljiljane Šapine i Davora Doke, direktorice tvornice Juha i Vegete Jelene Kelemen te ostalih suradnika.

Posjet tvornici Vegete 5

Na početku prijema u Županijskoj upravi, župan je gostima zahvalio na dolasku i interesu za naše aktivnosti, naglasivši važnost tvrtke Podravka za ovaj kraj te se osvrnuvši na dosadašnju suradnji kroz projekt izgradnje zgrade Hrvatske kuće koju će koristiti hrvatska zajednica u Srbiji.

Posjet Županijskoj upravi 4

U nastavku, župan je kroz prezentaciju predstavio županijski teritorijalni ustroj i demografska kretanja, gospodarstvo s naglaskom na velike gospodarske subjekte, investicije u sektore obrazovanja i gospodarstva, kulturna i prirodna bogatstva, poput naivne umjetnosti te EU projekte koje provodimo.

Posjet Županijskoj upravi 10

Predsjednica Vojnić čestitala je županu na realiziranim projektima koji su slika razvoja i perspektive ovog kraja te je kazala kako je cilj posjeta bila zahvala na suradnji u projektu izgradnje Hrvatske kuće - krovnog objekta u kojemu će biti smještene ključne institucije i koji je od iznimnog značaja za djelovanje hrvatske zajednice u Srbiji. Županu je predstavila napredak radova na objektu te je istaknula kako smo jedna od rijetkih hrvatskih županija koja pomaže hrvatskoj zajednici, koja je druga najveća nakon one u Bosni i Hercegovini. Dodala je kako im mnogo znači što se mogu osloniti na pomoć i podršku Hrvatske, kako s lokalnih i regionalnih razina, tako i s državne te je naglasila važnost razvoja prijateljskih odnosa i suradnje.

Posjet Županijskoj upravi 12

Župan je gostima na kraju prijema zahvalio na svemu što čine za hrvatski narod te je predsjednici Vojnić u spomen na ovaj susret poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

Posjet Županijskoj upravi 18

Kako bi se gosti upoznali s jednom od posebnosti naše županije – naivnom umjetnošću, posjetili su Galeriju Mijo Kovačić gdje su im predstavljena djela ovog velikana naive.

Služba ureda župana


Pročitano 1044 puta