Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
31.03.2023.

Ljiljani Sertić i Danici Nikša uručena priznanja Hrvatskog Crvenog križa

Objavljeno u kategorijama: Novosti

crveni kriz 3


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac jučer je održana svečanost kojoj je prisustvovao izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske Robert Markt, a podržale su je i županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, predsjednica DCK KKŽ Đurđica Trbus, ravnateljica DCK KKŽ Adela Sočev, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec te brojni uzvanici.

crveni kriz 7

Kao što su, uime domaćina, pojasnile predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković i upraviteljica Ureda GDCK Đurđevac Sofija Paša, povodom svečanosti bilo je priznanje dugogodišnjem predanom radu volonterke dr. Ljiljane Sertić, kojoj je visoko priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa uručio izvršni predsjednik Markt. Ljiljana je izrazila zadovoljstvo dobivenim priznanjem koje je kruna njezinog volonterskog rada dugog šest desetljeća, a uz to je vrijedna darivateljica krvi, čak 88 puta, predavačica je Prve pomoći te se istaknula humanitarnim radom tijekom Domovinskog rata.

IMG 20230331 WA0001

Drugi važan povod ove svečanosti je velikodušna gesta Danice Nikša koja je đurđevačkom Društvu Crvenom križu poklonila svoju kuću za projekt školske kuhinje, a priznanje joj je također uručio izvršni predsjednik Markt. Danica se već dugi niz godina redovito uključuje u humanitarne akcije , a želja joj je da njezina kuća, u kojoj su se tijekom Domovinskog rata sklanjale brojne izbjeglice, bude od koristi potrebitim građanima i volonterima Crvenog križa.

Predsjednica Jaković zahvalila je na ovoj hvalevrijednoj donaciji te kazala kako đurđevačko Društvo nema svoje prostorije pa će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta, a dio prostora bit će namijenjen za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge, što će biti od iznimne koristi za potrebite građane. Čestitkama se ispred Koprivničko-križevačke županije priključila i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić koja je istaknula izvrsnu suradnju Županije i GDCK Đurđevac koja se potvrdila u brojnim humanitarnim situacijama, a posebnu zahvalu je uputila gđi Nikša i gđi. Sertić na velikoj humanosti tijekom svih godina dobrotvornog rada.  

Služba ureda župana

Izvor: Podravski list i KKŽ


Pročitano 802 puta