Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
23.05.2023.

Svečano obilježen Dan Šibensko-kninske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Dan Šibensko kninske županije 2


Svečanom sjednicom Županijske skupštine koja je jučer održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku obilježen je Dan Šibensko-kninske županije, a programu je prisustvovao i župan Darko Koren.

Dan Šibensko kninske županije 4

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Stipe Petrina, a zatim se okupljenima obratio župan Marko Jelić koji je naglasio zajedništvo kao preduvjet za uspjeh te govorio o realiziranim projektima te planovima za budućnost.

Dan Šibensko kninske županije 3

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je naglasio deset godina Hrvatske kao članice Europske unije te važnost povlačenja EU sredstava kako bi se ostvario napredak i razvoj naših županija, gradova i općina, a u konačnici i cijele države.

Dodajmo kako je sjednici prisustvovala i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Anja Šimpraga, ujedno i potpredsjednica Vlade, brojni župani i predstavnici gradova i općina, saborski zastupnici i ostali uzvanici.

Nagradu Šibensko-kninske županije dobili su Veslački klub Krka te maestro Damir Marušić. Grb Šibensko-kninske županije uručen je Specijalnoj jedinici policije ‘Jastrebovi’, a Plaketu Šibensko-kninske županije dobili su Ante Bulat (posthumno), Ana Bilić, Šime Martinović te Centar za  socijalnu inkluziju Šibenik i Srećko Truta. Nakon svečanosti domaćini i gosti obišli su Posjetiteljski centar u kanalu svetog Ante koji će uskoro biti otvoren.

Služba ureda župana

Izvor: Šibenik news

Fotografije: Slobodna Dalmacija


Pročitano 702 puta