Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
24.05.2023.

Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije

IMG 6185


U prostorijama Županijske uprave danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ljubica Belobrk Flamaceta i Ana Mušlek.

Sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, župan je sazvao sjednicu i vodio prvi dio, ujedno čestitavši novoizabranim vijećnicima. Nakon što je utvrđeno prisustvo većine članova, sjednicu je vodio Franjo Horvat, obzirom da je na izborima za članove Vijeća dobio najveći broj glasova, te je predstavio Izvješće o rezultatima izborima.

IMG 6179

U nastavku sjednice proveden je postupak izbora predsjednika i zamjenika predsjednika. Tajnim glasovanjem za predsjednika Vijeća izabran je Franjo Horvat, a za zamjenika predsjednika Martin Oršuš.

Predsjednik Horvat zahvalio je okupljenima na povjerenju, dodavši kako će odgovorno obavljati svoju dužnost u skladu s Ustavom RH te zakonskim i podzakonskim propisima, na korist svih pripadnika romske nacionalne manjine. Župan i predsjednik Horvat složili su se kako je važno da se odlična suradnja Vijeća i Županije nastavi i u budućnosti.

IMG 6182

U Vijeće romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije izabrani su: Suzana Balog, Franjo Horvat, Alen Horvat, Dominik Horvat, Dragica Horvat, Dražen Horvat, Enis Horvat, Ivan Horvat, Kemal Horvat, Milorad Horvat, Ljiljana Horvat, Natalija Horvat, Renata Horvat, Silvija Horvat, Slađana Horvat, Stevo Horvat, Vladimir Horvat, Zoki Horvat, Zoran Horvat, Mitar Mirić, Božidar Oršoš, Željko Oršoš, Martin Oršuš i Nedjeljko Oršuš.

Služba ureda župana


Pročitano 870 puta