Hrvatska kadetska reprezentacija otvorila Europsko prvenstvom uvjerljivom pobjedom protiv Portugala

Drugi put za redom Koprivnica je, uz Varaždin, grad domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete (U18), na kojemu će se od 9. do 19. kolovoza moći gledati utakmice najboljih europskih momčadi u uzrastu do 18 godina.

Hrvatska kadetska reprezentacija u četvrtak, 9. kolovoza otvorila je Prvenstvo sjajnom igrom i uvjerljivom pobjedom 37:21 protiv Portugala, a rukometaše koji su igrali u sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ podržao je i župan Darko Koren, koji im je zaželio mnogo sreće i uspjeha. Utakmicu su pratili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Najbolji strijelac u hrvatskoj reprezentaciji bio je Mateo Maraš s devet pogodaka, dok je Stipe Purić, ujedno i najbolji igrač utakmice, zaustavio 19 lopti Portugalaca. U portugalskoj momčadi istaknuli su se Fabio Teixeira, Miguel Neves i Martim Costa, svaki s po pet pogodaka.

Prva utakmica odigrana u Koprivnici bila je između Srbije i Izraela, a završila je neriješenim rezultatom 25:25, dok drugi susret skupine A Hrvatska igra protiv Izraela danas, 10. kolovoza, u 20:30 sati, također u gimnazijskoj dvorani.

Stručni stožer hrvatske reprezentacije, uz izbornika Borisa Lisicu, čine trener Boris Nemec, kondicijski trener Roko Paleka, trener vratara Davorin Adamović, fizioterapeut Nikola Kovačić i tehniko Matija Teur.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:

  • 09.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Portugal
  • 10.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Izrael
  • 12.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Srbija

Skupine na Europskom prvenstvu:

  • Skupina A (Koprivnica): Hrvatska, Izrael, Portugal i Srbija
  • Skupina B (Koprivnica):  Danska, Francuska, Norveška i Rumunjska
  • Skupina C (Varaždin): Njemačka, Mađarska, Rusija i Španjolska
  • Skupina D (Varaždin): Island, Poljska, Slovenija i Švedska

Sve rezultate možete pratiti na www.hrs.hr i na www.m18euro2018.com.

Služba ureda župana