Javna akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije s partnerskom udrugom Hera provelo je javnu akciju u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koju provodi preko 1.700 organizacija u stotinjak država svijeta.

Akcija je održana na đurđevačkoj tržnici, a sudjelovale su predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić i članica Josipa Rasinec te predsjednica udruge Hera Marina Švagelj Jažić sa članicama Martinom Zrno i Biserkom Novosel.

Cilj javne akcije je  osvještavanje javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i dostupnost informacija o mogućnosti zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju nasilje.

Tijekom javne akcije građani su kroz razgovor mogli dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, dobiti savjet i podršku. Također su dijeljeni letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Javna akcija dio je aktivnosti projekta “Podrška žrtvama i svjedocima“ koji provodi Udruga Hera, uz potporu Ministarstva pravosuđa.

Služba ureda župana