Latice organizirale predavanje u sklopu projekta „Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju“

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije organizirala je predavanje u sklopu projekta „Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju“ kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Projekt je zajednički financiran od strane Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran, a kao što je pojasnila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs cilj je odgovoriti na potrebe roditelja djece s teškoćama u razvoju. Također je naglasila izvrsnu suradnju sa zagrebačkom Poliklinikom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju prof.dr.sc. Milena Stojčević-Polovina.

Zamjenik Ljubić zahvalio je članovima Udruge što brinu o djeci s intelektualnim teškoćama, ali i o edukaciji njihovih roditelja, kao i Poliklinici Stojčević-Polovina što je u njima prepoznala vrijednog partnera. Zahvalama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec.

O temi motoričkog razvoja u prvoj godini života i ranom uočavanju simptoma rizika govorila je dr. sc. Andrea Polovina, dr. med. i specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, dok je o različitim pristupima rehabilitaciji cerebralne paralize govorio dr. sc. Svetislav Polovina, prim. dr. med., znanstveni suradnik i specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Služba ureda župana