Na 23. međunarodnom sajmu Viroexpo 2018. predstavlja se dvadesetak izlagača iz Koprivničko-križevačke županije

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak, 23. veljače otvorio je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. koji će se u Virovitici održavati do nedjelje, 25. veljače, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva turizma. Organizatori su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Koprivničko-križevačka županija od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, ove godine svoje proizvode i usluge predstavlja dvadesetak izlagača s područja Županije, a svečanom otvorenju Sajma prisustvovali su i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

Ministar Tolušić kazao je kako je Sajam jedan od „najprepoznatljivijih brendova Virovitice i Virovitičko-podravske županije“, što potvrđuje velik broj izlagača i posjetitelja, a ujedno je to „odraz sinergijskog djelovanja organizatora koji rade na volonterskoj bazi“. Još je dodao kako ga vesele pozitivna kretanja u hrvatskoj poljoprivredu te kako poljoprivrednici imaju otvorena vrata i podršku u Ministarstvu.

Prigodnim govorima obratili su se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je pohvalio novog direktora Sajma Bojana Mijoka, kazavši kako je manifestacija „pokretač razvoja Virovitičko-Podravske županija koja je izvozno orijentirana, ali i cijele regije“. Još je istaknuo kako je Sajam kroz godine, od svog početka 1996., postao „najznačajnija pozornica za predstavljanje obrtnika, malih i srednjih poduzetnika te poljoprivrednika“.

Veleposlanik Republike Albanije u RH Ilir Melo istaknuo je odlične odnose Hrvatske i Albanije, što potvrđuje i ovogodišnje partnerstvo koje je „prilika za uspostavu novih kontakata i razmjenu iskustava“.

Nakon svečanog otvorenja, župan i zamjenik Sobota, u pratnji ministra Tolušića i organizatora obišli su izlagačke prostore Koprivničko-križevačke županije, kao i prostor tvrtke Podravka koja se također predstavlja na Sajmu. Župan je tom prilikom pohvalio izlagače na trudu koji ulažu u prezentaciju svojih djelatnosti te im je zaželio mnogo uspjeha u poslovanju.

Na Sajmu sudjeluje oko 800 izlagača iz rekordnih 29 zemalja, brojni predstavnici javnog i političkog života, predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora te veleposlanstava, dok je zemlja partner Republika Albanija, županija partner Sisačko-moslavačka županija, a grad partner Grad Zagreb. Posjetitelje kroz tri dana očekuju stručna predavanja renomiranih predavača iz područja gospodarstva i poljoprivrede, bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, kuhanje na otvorenom, kreativne radionice za djecu, modne revije učenika Industrijsko-obrtničkih škola iz Slatine i Virovitice, plesni nastupi i slično.

U sklopu manifestacije održan je gospodarski forum: „Republika Albanija – Zemlja partner“ na kojemu je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnja Hrvatske i Albanije, prvenstveno u područjima turizma, poljoprivrede i informacijskih tehnologija.

Tehnički organizator Sajma je Viroexpo d.o.o., a detaljnije informacije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.viroexpo.hr

Poduzetnici i obrtnici s područja Županije koji na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavljaju svoje proizvode i usluge su: Feroz – uzgoj voća, proizvodnja voćnih vina, P & GOT, Samostalna djelatnost Pelc, Moby Dick,  Ledoni j.d.o.o., Mehanička radionica Pavunić, ZOO centar Pirana, ZOO ribolov j.d.o.o., Botana d.o.o., KARAS d.o.o, ECOLIFE d.o.o., Strukovna škola Đurđevac, EMBER, GLORY, OPG Marijan Hrženjak i OPG Ivan Grošek, a svoje izlagačke prostore imaju i Obrtnička komora KKŽ, Obrtničko-učilište Pouka te HGK ŽK Koprivnica. Zajednički nastup poduzetnika i obrtnika organizirala i sufinancirala je Županija, odnosno Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, uz Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijsku komoru Koprivnica.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, VIROEXPO 2018., kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana