Na konferenciji za medije predstavljeno Europsko rukometno prvenstvo za kadete do 18 godina

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 2. srpnja održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno Europsko rukometno prvenstvo za kadete u kategoriji do 18 godina, koje će se održati od 9. do 19. kolovoza 2018. godine u Koprivnici i Varaždinu.

Uvodno se na konferenciji obratio župan Darko Koren koji je kazao kako je sport, a posebno rukomet, uvelike obilježio društveni život na ovom prostoru te je zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu i Gradu Koprivnici na odličnoj suradnji.

Vjerujemo kako smo zaslužili povjerenje da ponovno budemo domaćini Europskog prvenstva, ovaj put za kadete do 18 godina, nakon što smo uspješno surađivali na Svjetskom juniorskom prvenstvu za rukometašice 2014. godine te na Europskom muškom kadetskom prvenstvu 2016. godine. Drago nam je što su gradovi domaćini Koprivnica i Varaždin, a, osim tehničke podrške, događaj sufinanciramo i sa 100 tisuća kuna.“, dodao je župan, istaknuvši kako će u sklopu Prvenstva biti organizirana i razna druga događanja, a sve će zajedno doprinijeti turističkoj ponudi koja će privući brojne posjetitelje.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž također je zahvalila svima koji su uključeni u organizaciju, kao i Županiji i Savezu na partnerstvu, dodavši: „Koprivnica je grad sporta i mladih i mislim da će se ovo Prvenstvo sjajno uklopiti u sve ostale aktivnosti koje provodimo. Odlično smo surađivali i proteklih godina te se svi veselimo ovom događanju koje će obilježiti ljeto i sportski život u našem gradu.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza konferenciji je prisustvovao direktor marketinga Silvio Njirić koji je Županiji i Gradu uputio zahvale na uspješnoj suradnji, pojasnivši kako je Prvenstvo 14. velika sportska priredba koju su organizirali.

U organizacijskom smislu ovakva su događanja vrlo zahtjevna jer uključuju velik broj sportaša i službenih osoba, ali isto tako očekujemo i velik broj navijača, što se posebno odnosi na obitelji sudionika. To će predstavljati značajan turistički potencijal za Grad i Županiju, a moram još naglasiti kako ovdje imamo izvrsne uvjete, ne samo materijalne nego i u svakom drugom smislu.“, poručio je direktor Njirić, pozvavši sve zainteresirane da podrže kadete, a Prvenstvo će biti i snažno medijski popraćeno.

Nakon uvodnih govora, potpisan je ugovor između direktora Njirića, predsjednika Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislava Lovkovića te predsjednice Zajednice sportova Grada Koprivnice Jasmine Stričević.

Konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, voditeljica lokalnog organizacijskog odbora Prvenstva Sonja Šafar, pročelnice županijskih upravnih tijela te ostali suradnici.

Raspored odigravanja utakmica možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana