Na sjednici Grupacije zaštite na radu raspravljalo se o nedostatku liječnika specijalista medicine rada na području Županije

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 19. travnja održana je sjednica Grupacije zaštite na radu na kojoj se raspravljalo o aktualnom problemu nedostatka liječnika specijalista medicine rada na području Koprivničko križevačke županije.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako na području Županije postoji potreba za pet liječnika specijalista medicine rada, a trenutno radi samo jedan, te kako Županija čini sve što je u njezinoj moći da doprinese rješenju tog problema. Slična je situacija i na razini države, gdje nedostaje 50 liječnika specijalista medicine rada, a zamjenik je istaknuo kako su na tu temu održani brojni sastanci sa zdravstvenim ustanovama i resornim ministarstvom. U tijeku su pregovori s privatnom ustanovom iz Bjelovara koja ima jednog liječnika, a za otprilike dva tjedna kreće novi natječaj za koncesije.

Svoje osvrte na ovu temu dali su i predsjednica Grupacije Vesna Đureta, voditeljica Službe zaštite na radu u Belupu, tajnica Grupacije Vlatka Grotić-Samaržija iz HGK Županijske komore Koprivnica te ostali stručnjaci zaštite na radu i predstavnici tvrtki s područja Županije.

Služba ureda župana