Nagrada na međunarodnom natječaju za ilustrirani haiku i druženje s japanskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj

Učenica „Đuro Ester“ škole Ema Pintar uz pomoć učiteljice Maje Sinjeri osvojila je nagradu za najljepšu haiku pjesmu na temu „JAL Prize winner“. Tom prilikom održan je i domjenak za dobitnike nagrada ovogodišnjeg natječaja „The 14th World Children’s haiku contest 2015 -2016, theme Morning” u organizaciji Jal Foundation.

Dodjela nagrada i domjenak održani su u rezidenciji japanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Njegovoj Ekselenciji Keji Idea, a učenici i mentori mogli su uživati u tradicionalnim japanskim jelima.

Nagrade je uz veleposlanika te regionalnog zastupnika Japan Airlinesa za Europu Todoria, dodijelila i predsjednica Hrvatskog društva haiku pjesnika Višnja McMaster. Samo druženje okupilo je i djecu te njihove mentore iz cijele Hrvatske, a nagrade su svima bile veliki poticaj i motivacija u daljnjem radu.

Inače, natjecanje se priređuje svake dvije godine u 50-tak zemalja širom svijeta, a od mnogo radova pristiglih iz različitih dijelova Hrvatske odabrani su najbolji među kojima je Emina haiku pjesma osvojila titulu najbolje.

Služba ureda župana