Najava: Edukativne tribine županijskog Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije poziva Vas na edukativne tribine koje će se održati u sva tri županijska grada.

Prva tribina održat će se 15. svibnja 2018. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica s početkom u 10,00 sati, slijedi tribina u Đurđevcu 17. svibnja u prostorijama INA-e s početkom u 10,00 sati, te 18. svibnja u Križevcima u Gradskoj vijećnici, također s početkom u 10,00 sati.

Naziv tribina glasi „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“, a nakon uvodnih riječi predsjednika Savjeta Željka Pintara, članica Savjeta i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan govorit će na temu „Odgovorno planiranje treće životne dobi“, s ciljem da se kod osoba starije životne dobi potakne vlastita odgovornost. Zatim će članica Savjeta i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla predstaviti dostupnost zdravstvene zaštite osobama starije životne dobi, a posljednje izlaganje imat će član Savjeta i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, na temu „Prava iz sustava socijalne skrbi“.

Služba ureda župana