Najava: Konferencija „Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija“

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u četvrtak, 22. veljače 2018. godine u hotelu International (Miramarska cesta 24, Zagreb) s početkom u 10 sati, održat će se konferencija „Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija“.

Nastavno na inicijativu jačeg uključivanja hrvatskih županija u pregovaračke procese i prepoznavanja važnosti operativnih programa za regionalni razvoj u okviru kohezijske politike, iz Poljske dolaze dva stručnjaka koji će prenijeti svoja iskustva i govoriti o upravljanju EU fondovima s naglaskom na kapacitete regionalne razine, kako bi bili dio akreditiranih sustava upravljanja i kontrole EU fondova, te na njihovu važnost za razvoj poljskih regija. Ujedno će pokazati kako pristupiti pregovorima s Europskom komisijom i primijeniti financijske mehanizme u korištenju fondova.

Marcin Szmyt ravnatelj je Odjela za strateško upravljanje, a Piotr Wolski voditelj jedinice odgovorne za pripremu i upravljanje regionalnim operativnim programima Odjela za strateško upravljanje. Gospodin Wolski sudjelovao je u pripremi i provedbi regionalnih operativnih programa za prošlu (2007. – 2013.) i aktualnu (2014. – 2020.) financijsku omotnicu, a obojica dolaze iz Zapadno-pomeranskog vojvodstva koje zbog svog geografskog položaja na raskrižju raznih prometnih pravaca pruža mnoge prednosti od kojih su najveća investicije, a obzirom na poduzetništvo, ova regija već godinama drži svoje mjesto u poljskom vrhu.

Dnevni red:

  • 10.00 – 11.30 Prezentacija, diskusija i pitanja sudionika
  • 11.30 – 12.00 Pauza za kavu
  • 12.00 – 14.00 Prezentacija, diskusija i pitanja sudionik
  • 14.00 Ručak (hotel International)

Tijekom cijele prezentacije osiguran je hrvatsko-poljski simultani prijevod, a svoje sudjelovanje možete prijaviti OVDJE.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqGVLpDenELi28vxxgE9ajJp8RBpGj8BOclBbff-dvdezTkA/viewform

Za dodatna pitanja možete se obratiti u Hrvatsku zajednicu županija na mail adrese: tajnistvo@hrvzz.hr i iva.pintauer.smit@hrvzz.hr

Služba ureda župana