Najuspješniji orači Saša Višak i Zoran Radiček na prijemu kod župana i zamjenika Sobote

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u četvrtak, 28. rujna održali su  prijem za uspješne orače Sašu Višaka i Zorana Radičeka te predstavnike Udruge orača Koprivničko-križevačke županije.

Saša Višak i Zoran Radiček su na 15. državnom natjecanju u oranju u Kupinečkom Kraljevcu osvojili ekipno prvo mjesto, dok je pojedinačno Saša osvojio drugo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, a Zoran treće kategoriji plugova premetnjaka.

Župan je oračima čestitao na izvanrednim rezultatima, koji su ostvareni u jakoj konkurenciji, naglasivši kako uspjehe postižu već nekoliko godina zaredom, na ponos Koprivničko-križevačke županije.

Vaši rezultati služe kao najbolja promocija prostora Podravine i Prigorja, ali i cijele Republike Hrvatske, kao i same poljoprivrede, koja nam je iznimno važna. Županija se od samog početka 2007. godine uključila u podršku djelovanju Udruge, što smo dokazali donacijom natjecateljskih plugova ravnjaka 2009. godine te premetnjaka 2016.,  jer smo svjesni da bez adekvatne opreme ne bi bilo ovakvih uspjeha. Saši želim mnogo uspjeha na 64. svjetskom natjecanju u Keniji, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju za suradnju i pomoć.“, dodao je župan, uputivši čestitke i Udruzi, koja je jedna od najaktivnijih u državi.

Predsjednik Udruge orača Darko Novotni zahvalio je Županiji na svemu što je učinila za Udrugu, i u financijskom smislu i kroz moralnu podršku, kazavši: „Ostale županije nam pomalo zavide na sjajnim rezultatima jer smo jedini koji smo u obje kategorije osvojili neko od prva tri mjesta, što nam je u konačnici donijelo i ekipnu pobjedu. Pohvaljujem naše orače i čestitam im na zaslugama.

Zadovoljstvo uspjehom na državnom natjecanju izrazila je i predsjednica Nadzornog odbora Udruge Tatjana Međimurec, zahvalivši Županiji i njezinim stručnim službama na kontinuiranoj podršci te poželjevši hrvatskoj reprezentaciji dobar plasman na svjetskom natjecanju.

Županija nas vjerno prati i podržava godinama, a posebno nam je značajna bila kupnja natjecateljskih plugova kao i njihovo opremanje. Konkurencija na natjecanjima je doista velika, dajemo sve od sebe i drago nam je što predstavljamo Županiju u najboljem svjetlu. U prosincu putujemo na svjetsko natjecanje i nadamo se dobrim rezultatima.“, poručio je Saša Višak.

Zoran Radiček istaknuo je važnost „kvalitetne opreme i edukacije te ulogu Županije u radu Udruge“, kazavši kako u budućnosti očekuje još veće uspjehe.

Na kraju prijema, župan je oračima i Udruzi uručio zahvalnice za promociju Koprivničko-križevačke županije i postignute rezultate.

Služba ureda župana