Nastavlja se suradnja s Klasterom vinara Đurđevac u sklopu projekta Zlatna vina Alpe Adria

Nakon što je dogovoreno kako će Klaster vinara Đurđevac biti nositelj organizacije projekta Zlatna vina Alpe Adria, zamjenik župana Darko Sobota u srijedu, 28. ožujka u prostorima Županijske uprave održao je novi sastanak s predsjednikom Klastera Vladom Repom te djelatnikom Turističke zajednice grada Đurđevca Mariom Fučekom, koji će surađivati u pripremi manifestacije.

Projekt će i ove godine okupiti brojne vrhunske vinare iz Hrvatske i zemalja u okruženju, a Klaster će ga uz tehničku pomoć Županije aplicirati na natječaj raspisan od strane Saveza Alpe Adria. Prijavljena vina ocjenjivat će međunarodna ocjenjivačka komisija, od kojih će se najbolja okititi priznanjem zlatnog vina regije Alpe Adria. Predsjednik Rep informirao je zamjenika o potencijalnim partnerima u projektu te dodao kako će se Zlatna vina održati u sklopu najveće đurđevačke manifestacije Picokijade.

Sastanku su još prisustvovali pomoćnica ravnatelja županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić te viši savjetnik-specijalist za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

Služba ureda župana