Održan okrugli stol na temu položaja Križevaca na karti nacionalne mreže biciklističkih ruta

U sklopu EU projekta Cyclo-Net, u četvrtak 3. svibnja održan je okrugli stol na temu „Križevci na karti nacionalne mreže biciklističkih ruta“. Sudionici okruglog stola bili su Zoran Klarić iz Instituta za turizam, Marko Černelić iz Sindikata biciklizma, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu u Koprivničko-križevačkoj županiji Marijan Štimac, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, dok je moderator okruglog stola bio EuroVelo koordinator Marko Stančić.

Zoran Klarić govorio je o položaju Križevaca u kontekstu Akcijskog plana razvoja cikloturizma Republike Hrvatske odnosno velikih državnih ruta. Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolaze dvije takve rute dok se Križevci nalaze na državnim veznim rutama od kojih su dvije najvažnije. Prva povezuje Križevce i Koprivnicu te se dalje proteže prema Goli na sjeveru odnosno prema Vrbovcu na jugu dok druga povezuje Križevce, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju odnosno ide od Slovenske granice do Kumrovca, kroz Tuheljske i Krapinske toplice, Mariju Bistricu, Komin, Križevce i onda ide dalje prema Bjelovaru.

O aktivnostima Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja govorio je pročelnik Štimac istaknuvši kako je prošle godine s 45 dionika potpisan Sporazum o suradnji u sklopu tog projekta te kako je do sada realizirana nabava prometnih znakova za sve rute i pružatelje usluga na rutama.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev govorila je o važnosti ulaganja u marketinšku promociju, izrazivši zadovoljstvo što je Ministarstvo turizma prepoznalo važnost razvoja cikloturizma.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr