Organizacijski odbor Dana travnjaka najavio održavanje manifestacije od 5. do 7. svibnja

Na prvoj sjednici Organizacijskog odbora „Dani travnjaka 2017.“,  najznačajnije županijske sajamske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji,  predloženo je da se manifestacija održi 5., 6. i 7. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici.

Na sastanku se razgovaralo o hodogramu aktivnosti i događanja, tako je odlučeno da će petak 5. svibnja biti rezerviran za stručna predavanja u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, s temama Ruralnog razvoja, navodnjavanja, travnjaštva te školskih programa Srednje gospodarske škole i Visokog gospodarskog  učilišta Križevci. Za subotu 6. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije, uz prigodni kulturno-umjetnički program, nakon čega će se uručiti nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču, a posjetitelji će moći uživati i u konjičkom turniru Bilogorskih renđera. Posljednjeg dana, u nedjelju 7. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, natjecanje u cijepljenju voćaka i Bambino kup, na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači stoke, a ponovno su na rasporedu i konjički turnir i igre Bilogorskih renđera.

„Dani travnjaka“ ove se godine održavaju po 21. put i to u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Srednje gospodarske škole i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima,  Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri i županijske Savjetodavne službe.

Cilj manifestacije je promocija poljoprivredne proizvodnje, uzgajivača stoke i proizvodnje mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije, a sva poduzeća, obrti i OPG-ovi mogu se prijaviti za nastup najkasnije do 25. travnja 2017. godine putem prijavnice u prilogu.

Služba ureda župana