Osnovna škola prof. Blaža Mađera podizanjem zelene zastave proslavila svoj dan

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak, 25. svibnja prisustvovao je svečanoj proslavi Dana Osnovne škole prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom, u sklopu čega je podignuta zelena zastava povodom dobivanja certifikata međunarodne Eko-škole.

Ravnateljica škole Lidija Peroš kazala je kako su na početku školske godine, na inicijativu učiteljice Valentine Šifkorn, počeli razgovarati o postizanju statusa međunarodne Eko-škole te su na Učiteljskom vijeću donijeli odluku o prihvaćanju tog prijedloga. Učiteljica Šifkorn postala je eko-koordinatorica, a škola je morala odraditi niz pripremih radnji, primjerice postavljanje promjenjivog i stalnog panoa te ispunjavanje sedam koraka kako bi ju uvrstili u 18. generaciju međunarodnih eko-škola. Uputivši zahvale Županiji na dosadašnjoj suradnji i podršci, ravnateljica je dodala kako već godinama predano rade na podizanju svijesti među učenicima o zaštiti okoliša te zbrinjavanju i razvrstavanju otpada.

Zamjenik Ljubić pohvalio je ravnateljicu, djelatnike škole te učenike na brojim aktivnostima koje provode, kazavši kako zbog svoje ekološke osviještenosti služe na ponos cijele Županije. Ujedno im je poželio da i nadalje budu ovako društveno angažirani te mnogo veselja i uspjeha u radu i učenju.

Nakon podizanja zelene zastave uslijedio je prigodni program proslave Dana škole, a uzvanici su tom prilikom mogli razgledati i ekološke proizvode Učeničke zadruge „Tilia“.

Služba ureda župana