Župan, zamjenik Sobota i načelnik Pavlović otvorili dječje igralište u Budančevici

U povodu proslave Dana Općine Kloštar Podravski, u petak, 16. ožujka župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i načelnik Općine Siniša Pavlović otvorili su suvremeno opremljeno dječje igralište u sklopu Igraonice „Lina“ u Budančevici, na oduševljenje brojnih mještana.

Otvorenje igraonice „Lina“ prije četiri je godine, uz Općinu Kloštar Podravski, podržala i Koprivničko-križevačka županija, a zbog interesa mještana krenulo se s realizacijom projekta dječjeg igrališta. Županija se ponovno financijski uključila u projekt vrijedan 670.000 kuna, a koji je podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 300.000 kuna.

Načelnik Pavlović pozdravio je okupljene te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, a posebno Županiji, ujedno najavivši kako Općinu ove godine očekuje i otvorenje dječjeg vrtića, koji je Županija također podržala.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je realiziran još jedan projekt na korist najmlađih i njihovih roditelja, istaknuvši važnost ulaganja u bolje demografske pokazatelje, prvenstveno u općinama.

Upravno nas dječje veselje potiče na optimizam i na ustrajnost u svemu onome što činimo za zajednicu u kojoj živimo. Ovo je naš zajednički rezultat koji će ostati u naslijeđe našoj djeci te čestitam svima na doprinosu ovom važnom projektu.“, dodao je župan, ujedno zahvalivši Općini na odličnoj suradnji.

U sklopu svečanog programa otvorenja igrališta, istaknuo je kako Igraonica trenutno broji stotinjak polaznika te kako je igralište prilagođeno potrebama djece od jasličkog uzrasta pa sve do školaraca, a sadrži brojne sprave poput klackalica, tobogana, sajle, vrtuljka, kućica za igru i sličnog. Svrha mu je podići kvalitetu života obiteljima u tom kraju, a djeci omogućiti djetinjstvo ispunjeno igrom i radošću.

Služba ureda župana