Podijeljeni certifikati voditeljima regionalnog razvoja u okviru projekta REThINK

U prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, 27 voditelja regionalnog razvoja primilo je certifikate za završenu specijalističku edukaciju „Voditelj regionalnog razvoja“ u sklopu projekta REThINK. Edukacija je održana tijekom prosinca prošle i siječnja 2016. godine s ciljem povećanja i jačanja sposobnosti i kapaciteta predstavnika na lokalnoj i regionalnoj razini za kvalitetno upravljanje regionalnim razvojem.

Župan Darko Koren zahvalio se svim sudionicima edukacije na njihovog angažmanu te istaknuo podršku Županije u projektu:

„Mi ćemo se potruditi da kao regionalna samouprava maksimalno podržimo sve aktivnosti u tom sektoru, ali u najvećoj mjeri to ovisi o svima nama. Mislim da su ovakvi edukativni programi izuzetno važni te da velika većina svoj posao radi odgovorno, pošteno i uspješno, a to u konačnici doprinosi razvoju i naše lokalne i regionalne zajednice i u cjelini države.“

IMG_2657mZadovoljstvo što se prepoznala važnost ove edukacije iskazala je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić:

„Nužno je ulagati u znanje, obrazovanje i u stjecanje novih znanja i kompetencija. Upravo s tim ciljem želimo osmisliti i provoditi mjere za ravnomjeran i održiv razvoj lokalne i regionalne zajednice i potaknuti sve vas na učinkovito korištenje sredstava strukturnih i investicijskih fondova što zapravo vidimo da je već dulje vrijeme izrazito aktualno i na tome se radi.“

Zahvalu partnerima na suradnji i županijama što podržavaju projekt REThINK uputio je, kao vodeći partner direktor Agencije za regionalni razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. Krunoslav Lukačić istaknuvši kako je to dobar početak da se krene u povlačenje sredstava iz fondova Europske unije te čestitao polaznicima edukacije.

Certifikate polaznicima uručili su župan Darko Koren i ravnateljica Melita Birčić, a podijeli su prisustvovali pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek, voditelj projekta REThINK iz Agencije za regionalni razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. Vanja Borović te predstavnici medija.

IMG_2685mProjekt REThINK je međunarodni projekt u kojem je sudjelovalo devet partnera iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Poljske i Slovačke. U sklopu projekta provedene su brojne aktivnosti, a među njima je i edukacija train-the-trainer o upravljanju regionalnim razvojem gdje su strani partneri projekta prenosili svoja znanja i iskustva partnerima iz Hrvatske koji su potom održali edukacije u svojim sredinama. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao jedan od partnera održala je edukaciju u trajanju od 120 sati za predstavnike institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave i civilnog sektora koji su tako stekli nova znanja i kompetencije neophodne za kvalitetno i uspješno upravljanje održivim regionalnim razvojem.

Ovom prigodom je ravnateljica Birčić obavijestila prisutne da je objavljen i novi natječaj INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te da je na raspolaganju ukupno 60 milijuna eura kroz tri prioriteta vezana uz obrazovanje, suradnju i održivo korištenje prirodnih i kulturnih vrijednosti.

Služba ureda župana