Povodom Dana neovisnosti održana likovna radionica „Peski-ART 2016. Đurđevac“

U Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu na Peskima  povodom obilježavanja Dana neovisnosti i 4. obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu održana je likovna radionica „Peski-ART 2016. Đurđevac“.

Likovnoj radionici prisustvovala je predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić koja je uputila zahvalu organizatorima i svim umjetnicima na sudjelovanju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji i pri tome naglasila poveznicu s obljetnicom izricanja oslobađajuće presude našim generalima koja se obilježava u Đurđevcu. Izrazila je i zadovoljstvo što će radovi nastali na ovoj radionici oplemeniti prostore Javne ustanove Doma hrvatskih veterana u Lipiku, gdje će branitelji i stradalnici Domovinskoga rata boraviti na rehabilitaciji.

Likovnu radionicu otvorio je Siniša Pavlović izaslanik ministra branitelja, a prigodnim riječima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana i vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove Dom hrvatskih veterana u Lipiku Zvonimir Kalčik.

Na ovogodišnjoj likovnoj radionici, koju je podržala Koprivničko-križevačka županija, sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz osam županija kontinentalne Hrvatske, a nastalo je četrdesetak  radova koji će biti izloženi na svečanoj izložbi „Podravina svojemu generalu“ te potom darovani Domu hrvatskih veterana u Lipiku.

Služba ureda župana