Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Kao nastavak odlične suradnje, posebno u gospodarskom smislu, Koprivničko-križevačku županiju i tvrtku Podravka u srijedu, 7. veljače 2018.godine posjetio je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, a uz njega su u izaslanstvu bili predstojnica Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Tonka Krešić Gagro, te savjetnica u Uredu predsjedatelja Predsjedništva BiH Andrijana Katić.

Kao domaćini, dočekali su ih župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a sastanku u Županijskoj upravi prisustvovali su i direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, kao i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Župan je predsjedatelju Čoviću i suradnicima zahvalio na dolasku, naglasivši kako Županija već godinama „njeguje gospodarsku, kulturnu i političku suradnju s Bosnom i Hercegovinom, što se prvenstveno odnosi na izlaganje na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru“, za koji su već krenule pripreme, obzirom na to da će održati od 10. do 14. travnja.

Doživljavamo prostor Bosne i Hercegovine izuzetno značajnim i punim potencijala, a tijekom godina naša je suradnja postigla visoku razinu kroz brojne poveznice naših gradova, općina, tvrtki i institucija. Iskreno zahvaljujem predsjedatelju Čoviću koji je jedan od najzaslužnijih za razvoj te suradnje i prijateljstva te se veselim izlaganju naših tvrtki, obrtnika i poduzetnika i na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, kojemu je posjet najavio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.“, istaknuo je župan, ujedno predsjedatelju i suradnicima predstavivši aktualne značajke koprivničko-križevačkog gospodarstva.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović uzvratio je zahvale na gostoprimstvu te kazao kako se osjeća kao da je stigao među prijatelje, te Županiji i tvrtki Podravka zahvalio na svoj pomoći koju su pružili u teškim vremenima, te na promidžbi pozitivnih vrijednosti. Istaknuo je također kako je i to omogućilo da su Hrvati u BiH danas u poziciji ravnopravno predstavljati svoj narod i graditi infrastrukturu koja će osigurati mladima da ostanu živjeti u Bosni i Hercegovini.

Dodavši kako je posjet Županiji dugo pripreman, dr. Čović je napomenuo kako je u proteklih dvadesetak godina „stvorena izuzetna mreža prijateljske suradnje koja će se širiti kroz daljnje zajedničke projekte koji će doprinijeti boljitku hrvatskog naroda“. Naime, uz ostale županije, Koprivničko-križevačka županija priključila se projektu „Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH“, kojemu je cilj obnavljanje kuća u koje bi se vratili raseljeni i izbjegli Hrvati.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović također je istaknuo izvrsnu suradnju s Podravkom, kao važnim poslovnim sustavom kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, koja se može dodatno unaprijediti zajedničkim investicijama, poručivši kako se nadaju kandidacijskom statusu za Europsku uniju, no već sada imaju preduvjete za povlačenje europskih sredstava.

Nakon prijema u Županijskoj upravi, župan, predstavnici HGK i Obrtničke komore, te izaslanstvo Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predvođeno predsjedateljem dr. Čovićem, uputili su se na sastanak s Upravnm Podravke, gdje su nastavljeni razgovori o mogućnostima suradnje.

Služba ureda župana