Predsjednica posjetila Razvojni centar i tehnološki park u Križevcima te otvorila Choco bar

Nakon obilaska đurđevačkog područja, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno sa županom Darkom Korenom i suradnicima, posjetila je Križevce gdje se prvo susrela s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

Predsjednicu su dočekali gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te direktor Razvojnog centra Tihomir Hodak. Predstavivši djelovanje Centra koji je na području bivše vojarne izgrađen uglavnom europskim sredstvima, direktor Hodak kazao je kako je u njemu svoje mjesto pronašlo 27 poduzetnika, koji su s Predsjednicom razgovarali o svom poslovanju te problemima i izazovima s kojima se svakodnevno susreću.

Predsjednica je pohvalila rad Centra i njihove napore na razvijanju pozitivne poduzetničke klime, kao i predstavljena poduzetnička iskustva, naglasivši: „Razvojni centar obilježje je modernih sredina, koje se brzo razvijaju. Poduzetnicima se na taj način pruža dobra prilika da započnu svoje poslovanje te im se osigurava mjesto za razvoj proizvoda i ideja. Odlika modernog društva je trokut suradnje između uprave, od državne do lokalne, znanstvenoistraživačkog dijela  i gospodarskog sektora, a ovakvi su centri, osim za početnike, iznimno važni i za već etablirane poduzetnike.“

Osvrnuvši se na važnost razvoja prometne infrastrukture u smislu nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici, Predsjednica je dodala kako bi to značajno doprinijelo razvoju poduzetništva i mogućnostima daljnjih ulaganja, kako domaćih, tako i stranih investitora.

Nakon sastanka s poduzetnicima, Predsjednica je posjetila Choco bar, u koji je uloženo milijun i pol kuna, a nalazi u sklopu Centra, te je projekt socijalnog poduzeća Hedona koje je osnovala Udruga osoba s invaliditetom Križevci. Predsjednicu su tamo dočekali saborski zastupnik Branko Hrg i predsjednik Udruge Petar Gatarić koji joj je zahvalio na podršci te napomenuo kako je glavna misija Choco bara zaposliti osobe s invaliditetom te obogatiti gastronomsku ponudu Križevaca kvalitetnom čokoladom. Zahvale Predsjednici uputio je i gradonačelnik Rajn, spomenuvši kako Križevce sljedeće godine očekuje još razvojnih projekata.

Posebna mi je čast otvoriti Choco bar jer smo doista prepoznali ne samo kvalitetu nego i društvenu i socijalnu vrijednost Hedone, čije smo čokolade uvrstili u naše božićne poklone. Na toj suradnji zahvaljujem svima vama koji vrijedno radite i želim vam mnogo uspjeha u novim projektima. Zahvaljujem i gradonačelniku i suradnicima što su prepoznali vrijednost Udruge i Hedone te što ulažu upravo u ovakve projekte te pomažu socijalnoj inkluziji osoba s invaliditetom, što je jedna okosnica i mojeg osobnog programa.“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te rezanjem vrpce svečano otvorila Choco bar.

Služba ureda župana