Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar novi je predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica

U ponedjeljak, 23. travnja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica održana je druga sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su izabrani članovi Vijeća, kao i novi predsjednik.

Za novog je predsjednika jednoglasno izabran predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, koji je naslijedio dosadašnjeg predsjednika Mirka Habijanca, a članovi Vijeća su: Marin Pucar, Mirko Habijanec, Vedran Šimunović, Milan Tadić, Stjepan Dergez, Tomislav Ivanek, Ivan Urbančić, Julio Kuruc, Melita Bači, Siniša Katavić, Darko Paviša, Alojzije Gregur, Željko Pecak Mirko Kovačev i Zvonimir Širjan.

Sjednici su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnik Branko Hrg te drugi gosti, a župan je tom prilikom zahvalio Mirku Habijancu na predanom radu te čestitao novoizabranom predsjedniku Marinu Pucaru.

Posve je logično da prvi čovjek našeg najvećeg gospodarskog subjekta bude na čelu ovako važnog tijela kao što je Gospodarsko vijeće, jer je Podravka lokomotiva koja povlači vagone u kompoziciji županijskog gospodarstva. Imamo sreću što živimo na području gdje je opstalo veliko gospodarstvo, na koje se nadovezuju srednje i malo gospodarstvo, ali i obrtništvo. Uvjeren sam kako će novi predsjednik, zajedno sa svima vama, pronaći optimalan razvojni pravac u kojemu bi se županijsko gospodarstvo trebalo kretati,  a mislim da smo posebni po tome što gospodarstvo Županije doživljavamo kao jednu cjelinu, mada je svatko jedinka za sebe.“, kazao je župan.

Predsjednik Pucar izabran je na razdoblje od četiri godine, taj će posao obavljati volonterski, a u svom je obraćanju zahvalio na ukazanom povjerenju, dodavši: „Pročitao sam kako smo osma županija po razvijenosti BDP-a u državi, a volio bih da u narednom razdoblju budemo još bolji i prepoznatljivi kao kraj u kojemu ljudi kvalitetno žive od svog rada. Pozitivna investicijska klima ima svoj uzlazni trend, a tome će obol zasigurno dati i Podravka, koja ima otvorena vrata za suradnju sa svima, s time da su nam prioritet županijske tvrtke. Također bih volio da se bolje povežemo s našim saborskim zastupnicima kako bi se kroz Sabor moglo aktivno sudjelovati u donošenju novih zakonskih rješenja koja će olakšati rad gospodarstvenika i pripomoći da makroekonomski pokazatelji budu još uspješniji.

Simbioza između nacionalne i lokalne politike te gospodarstvenika trebala bi biti formula uspjeha svake lokalne samouprave, a time i naše županije.“, poručio je Pucar, pojasnivši kako se s članovima Vijeća planira sastajati svaki mjesec na tematskim sjednicama koje će artikulirati najvažnija pitanja županijskog gospodarstva, ali i potaknuti nova poslovna kretanja.

Dosadašnji predsjednik Mirko Habijanec zahvalio je svima na suradnji tijekom svog mandata te je uputio čestitke novom predsjedniku.

Služba ureda župana