Predstavljanje knjige Vladimira Šeksa „1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat i Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ I. i II. dio

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Koprivnice održano je predstavljanje knjiga “ 1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ i „Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat- pad Vukovara“, autora Vladimira Šeksa.

Predstavljanju su prisustvovali i zamjenici  župana Ivan Pal i Darko Sobota koji je uvodno pozdravio sve prisutne izrazivši zadovoljstvo „što autor upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji predstavlja svoje knjige “.

Potom je knjige ukratko predstavio promotor i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Dinko Čutura pri čemu je istaknuo da u knjizi „1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ Šeks piše o godini stvaranja i godini obrane neovisne Hrvatske te nas kroz nju vodi po hrvatskim ratištima i političkim arenama. Dodao je da Šeks u knjizi prije svega objašnjava ono što nije bilo vidljivo ni uz cjelodnevne izravne prijenose saborskih sjednica, ali i ono što se doista događalo na najvažnijim sastancima državnog vrha.

U drugom dijelu knjige koji obuhvaća razdoblje od siječnja do polovice kolovoza, Šeks objašnjava pozadinu sporova u najužem državnom vrhu, odnosno neslaganja i svađa oko načina vođenja rata i putova za postizanje mira.

Zadovoljstvo na uspješnom predstavljanju knjiga kao i zahvalu što mu je to i omogućeno uputio je na kraju i sam Vladimir Šeks te pri tom istaknuo važnost onoga „što se događalo u povijesti i što se nikako ne smije zaboraviti“.

Služba ureda župana