Predstavljen projekt „SuPER-sigurni u prometu“

Projekt Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice pod nazivom „SuPER-sigurni u prometu“ predstavljen je danas na konferenciji za medije kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Konferencija je održana u prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, a sam projekt ukratko je predstavila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice Marija Mraz.

Projekt je detaljnije predstavio njegov voditelj Robert Šarec koji je naveo kako je glavni i osnovni cilj projekta poboljšati znanje mladih o pravilnom ponašanju tijekom vožnje odnosno podići prometnu kulturu, podići svijest donositelja odluka o zaštiti mladih kao i svih dionika u Koprivničko-križevačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu. Pored toga dodao je kako su ciljana skupina ovog projekta  mladi od 15 do 19 godina starosti te da se očekuje kako će ovaj projekt informirati javnosti o potrebi zaštite mladih u prometu te osigurati bolje uvjete za vožnju mladih vozača.

IMG_5230mVoditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj Mirela Škvorc održala je prezentaciju na temu „Sudjelovanje osoba od 15 do 19 godina života u prometnim nesrećama na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke“ u sklopu koje je posebnu pažnju pridala mladima koji stradavaju u prometu te uz pomoć tablica prikazala broj stradalih u 2016. godini te postotak prometnih nesreća po određenom danu u tjednu.

Zahvalu Udruzi na još jednom kvalitetnom projektu uputio je zamjenik Pal naglasivši:  „Zahvaljujem se Udruzi što je Županiju ponovno pozvala na suradnju na jednom ovako posebnom i vrijednom projektu koji će zasigurno puno doprinijeti u našem društvu“.

Isto tako, zahvalio je i Regionalnom klubu IPA Koprivnica i Udruzi Roma Koprivničko-križevačke županije na suradnji te svima poželio puno uspjeha u provedbi ovog projekta.

Zadovoljstvo na realiziranom projektu izrazio je i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Franjo Horvat te tom prilikom pozvao sve da pripaze u prometu i da se educiraju o ponašanju u prometu kako bi maksimalno smanjili postotak prometnih nesreća.

Ovaj projekt odobren od strane Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu natječaja „Za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.“, a ovim programom projektu je osigurano 78.365,00 kuna. Područja koja obuhvaća ovaj program se odnose na mlade vozače dok su podpodručja nepropisna i neprilagođena brzina, a partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Regionalni klub IPA Koprivnica te Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana