Predstavljena priprema projektnog prijedloga s ciljem rješavanja vodnokomunalne infrastrukture

S ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete, u Gradskoj knjižnici Đurđevac prezentirana je priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja kao i rezultati Studije izvedivosti.

Ukupna vrijednost pripreme projektnog prijedloga iznosila bi 5,7 milijuna kuna od čega bi se iz Kohezijskog fonda Europske unije osiguralo 4,9 milijuna kuna dok bi preostalih 800.000,00 kuna sufinancirali Fond za regionalni razvoj, Koprivničko-križevačka županija i jedinice lokalne samouprave, a projektom bi se osigurala vodoopskrba i odvodnja.

Projekt su prezentirali direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić, gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković te voditelj projektnog tima Josip Juras iz Hrvatskih voda, a u ime Koprivničko-križevačke županije značaj i važnost ovog projekta za uključena područja istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te posebno naglasio podršku Županije.

Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, načelnik Općine Ferdinandovac Branko Kolar te predstavnik Općine Novigrad Podravski Tomislav Nožar.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: djurdjevac.hr