Radovi na sanaciji potoka Gliboki i retencijskog jezera u Općini Rasinja

U Općini Rasinja danas su se sastali načelnik Općine Danimir Kolman, predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić, voditelj ispostave Bistra d.o.o. Đurđevac Josip Fuček i stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije Stjepan Behin, kako bi obišli radove na sanaciji potoka Gliboki i retencijskog jezera u Rasinji.

Nakon obilnih padalina koje su uzrokovale poplavljenost područja Koprivničko-križevačke županije, Stožer za zaštitu i spašavanje izradio je analizu temeljem koje je utvrđeno da su potok Gliboki i retencijsko jezero krizna točka područja Općine Rasinja, nakon čega je pokrenut projekt vrijedan ukupno oko 3 milijuna kuna u svrhu sanacije navedenog područja.

Preporukom Stožera za zaštitu i spašavanje Koprivničko – križevačke županije, Hrvatske vode kao nositelj projekta i Bistra d.o.o. iz Đurđevca kao izvođač radova započeli su provođenje projekta kojemu je svrha kanal Gliboki učiniti protočnim te povećati kapacitete retencijskog jezera za prihvat vode kako bi se mogao regulirati vodni val. Na taj način mogućnost nadolazećih poplava znatno se smanjuje, a ujedno obuhvaća sva mjesta nizvodno od Rasinje, uključujući Kuzminec, Pustakovec, Imbriovec, Legrad, Đelekovec i Drnje.

Služba ureda župana