Sjećanje na Josipa Friščića

Prva obljetnica smrti Josipa Friščića (15. kolovoza 1949. – 23. siječnja 2016.), bivšeg potpredsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika, koprivničko-križevačkog župana, dopredsjednika  Hrvatskog nogometnog saveza i da ne nabrajamo dalje, obilježit će se u ponedjeljak, 23. siječnja u 11 sati u predvorju Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici izložbom fotografija – „Josip Friščić“, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izložbu će otvoriti Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, dok će se prigodnim riječima obratiti i Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja i priređivač ove manifestacije, koja će nas još jednom podsjetiti na čovjeka koji je u hrvatskoj politici, gospodarstvu te društvenom i sportskom životu ostavio neizbrisiv trag.

U glazbenom dijelu programa sudjelovat će Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica, pod vodstvom gđa. Ane Pleskalt.

Na taj način još će se  jednom, s iznimnim dostojanstvom, oživjeti uspomena i sjećanje na ovog prerano preminulog  velikog i skromnog čovjeka, kojem je Podravina, ali i Hrvatska uvijek bila pri srcu.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije iz „obiteljskog albuma“, koje su  dijelom već objavljene i u njegovoj monografiji, ali i niz drugih koje dosad javnost nije imala prigode vidjeti.

Friščić je među ostalim bio i sudionik hrvatskog Domovinskoga rata.

Ulaz je slobodan, a izložba će se moći razgledati do kraja siječnja.

UHBDR91.